Kulki mielone po turecku, coś dla żołądka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Kulki mielone po turecku

 

Składniki:

 

pół kg mieszanego mielonego mięsa

cebula

2 ząbki czosnku

półtorej łyżki bułki tartej

jajko

sól, pieprz

po łyżeczce mielonego kminku i słodkiej papryki

łyżeczka ostrej musztardy

2 łyżki oleju

pół litra jogurtu naturalnego

2 łyżki mąki

2 łyżki posiekanej mięty

łyżka posiekanej natki

3 łyżki posiekanej dymki

 

Przygotowanie:

 

 

1. Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso, bułkę tartą, jajko, musztardę, cebulę, czosnek i przyprawy wyrób. Z masy uformuj 12-16 kulek. Usmaż na oleju.

 

2. Jogurt wymieszaj z mąką i 2 łyżkami wody, dodaj miętę i natkę, wymieszaj, przypraw. Kulki zdejmij, na patelnię wlej sos. Zagotuj, przypraw. Sosem polej kulki. Posyp dymką.

 

 

Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/przepisy/news-kulki-mielone-po-turecku,nId,1053380#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • psp5.opx.pl