Kubuś, kulinaria, ciasta, ciasteczka, bułeczki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Składniki:
· upiec biszkopt wg własnego uznania
· 1 DUŻA BUTELKA SOKU
· 2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
· 1/2 LITRA ŚMIETANY KREMÓWKI 30%
· 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
· 2 ŁYŻKI ZELATYNY ROZPUSZCZONEJ W 1/2 SZKL. WODY)
· BIAŁA CZEKOLADA
1. UGOTOWAĆ BUDYNIE NA KUBUSIU (ZGODNIE Z PRZEPISEM NA OPAKOWANIU PO BUDYNIU).
2. CIEPŁY BUDYŃ WYLAĆ NA BISZKOPT
3. ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM I NA KONIEC WLAĆ CHŁODNĄ ŻELATYNĘ ROZPUSZCZONĄ W GORACEJ WODZIE. WYMIESZAĆ.
4. CAŁOŚĆ WYLAĆ NA WYSTUDZONY BUDYŃ.
5. NA WIERZCH ZETRZEĆ CZEKOLADĘ NA DROBNYCH OCZKACH.
ciasto jest pyszne, robię też z zielonego pysia, a do gorącego budyniu dodaję jeszcze 2 zielone galaretki i na bitą śmietanę wylewam galaretkę, dekoruję owocami lub kleksami bitej śmietany.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]