X


Kubuś, kulinaria, ciasta, ciasteczka, bułeczki

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Składniki:

·         upiec biszkopt wg własnego uznania

·         1 DUŻA BUTELKA SOKU

·         2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE

·         1/2 LITRA ŚMIETANY KREMÓWKI 30%

·         3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU

·         2 ŁYŻKI ZELATYNY ROZPUSZCZONEJ W 1/2 SZKL. WODY)

·         BIAŁA CZEKOLADA

1. UGOTOWAĆ BUDYNIE NA KUBUSIU (ZGODNIE Z PRZEPISEM NA OPAKOWANIU PO BUDYNIU).

2. CIEPŁY BUDYŃ WYLAĆ NA BISZKOPT

3. ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM I NA KONIEC WLAĆ CHŁODNĄ ŻELATYNĘ ROZPUSZCZONĄ W GORACEJ WODZIE. WYMIESZAĆ.

4. CAŁOŚĆ WYLAĆ NA WYSTUDZONY BUDYŃ.

5. NA WIERZCH ZETRZEĆ CZEKOLADĘ NA DROBNYCH OCZKACH.

 

ciasto jest pyszne,  robię też z zielonego pysia, a do gorącego budyniu dodaję jeszcze 2 zielone galaretki i na bitą śmietanę wylewam galaretkę, dekoruję owocami lub kleksami bitej śmietany.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • psp5.opx.pl