Kurczak w soku pomarańczowym, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Kurczak w soku pomarańczowym

 

Składniki na 4 porcje:

kurczak lub 2 piersi kurczaka

4 łyżki mąki pszennej

4 łyżki oleju (oliwy z oliwek)

jabłko

marchewka

cebula

gałązka selera naciowego

2 łyżki curry

pół szklanki soku pomarańczowego

3/4 szklanki Bulionu drobiowego WINIARY

liść laurowy

sól i pieprz

 

Pokrojone na kawałki mięso lekko obtocz w mące i zrumień na oleju rozgrzanym w głębokiej patelni, a następnie przełóż do osobnego naczynia.

 

Na pozostałym na patelni oleju przesmaż oczyszczone i pokrojone warzywa, posyp je curry oraz zalej sokiem i bulionem. Następnie wymieszaj z plasterkami jabłka i przyprawami, włóż liść laurowy i zagotuj. Do tego dodaj kawałki kurczaka i duś pod przykryciem do czasu aż zmięknie.

 

Podawaj z ryżem i surówką z cykorii lub zieloną sałatą. Możesz też udekorować cząstkami pomarańczy.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • psp5.opx.pl