Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa - Michelle Berriedale-Johnson, posegregować!

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
ISBN: 9788372439765
 
ISBN: 9788372439765
 
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy
nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od
pszenicy i glutenu ? to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników,
ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny,
dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych
przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej
codziennej diety.Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne
pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by
kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i
smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości
trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak
postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią
specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje
się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe
zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z
makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i
przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty,
ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki ? herbatniki, ciastka i pieczywo
oraz świąteczne uczty ? na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.W książce
znajdziesz:200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i
glutenu.Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.Rady, jak
postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy
unikać.Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
ISBN: 9788372439765
Niniejsza publikacja zawiera jedynie fragment
Pełną wersję znajdziesz
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • psp5.opx.pl