Kuchnia - Chrupiący makaron z wieprzowiną, 3. Kuchnia

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Chrupi�cy makaron z wieprzowin�Czas przygotowania: ok. 45 minCzas marynowania: 30 min.Proporcje: dla 2-3 osobyOcena:To danie jest naprawd� zab�jcze, z pierwszej tr�jki moich ulubionych da�.Sk�adniki:250 g chudego mi�sa wieprzowego (najlepiej pol�dwicy)3 cebule dymki poci�te w 3cm kawa�ki3 z�bki czosnku posiekane lub wyci�ni�te4 grzyby mu-err poci�te w paski250 g makaronu mie lub nitekolej do g��bokiego sma�eniaMarynata:1 �y�eczka posiekanego imbiru1 �y�eczka wina ry�owego1 �y�eczki cukru1 �y�eczka sosu sojowego1 �y�eczka sosu ostrygowego1 �y�eczka m�ki ziemniaczanej1/2 �y�eczki oleju sezamowego1/2 �y�eczki soliszczypta pieprzuSos:2 �y�eczki cukru (najlepiej ciemnego)1 �y�ka sosu sojowego1 �y�ka sosu ostrygowego1 �y�eczka oleju sezamowego1 �y�ka m�ki ziemniaczanej2/3 szklanki roso�u drobiowegoPrzygotowanie:Wieprzowin� pokroi� w paski 1x4cm. Sk�adniki marynaty wymiesza� i marynowa� w niej mi�so przez 30 min.Makaron ugotowa� wed�ug przepisu. Odcedzi� przela� kilka razy zimn� wod� i zostawi� do ods�czenia.Sma�y� makaron (najlepiej na teflonowej patelni) a� b�dzie chrupki i lekko zarumieniony (ok. 10-15 min). Nast�pnie trzyma� w cieple.Mi�so wyj�� z marynaty, os�czy�. Sma�y� mi�so w g��bokim oleju ok. 30 s (mo�na te� ewentualnie przesma�y� mi�so metod� stir-fry na 2 �y�kach oleju). Wyj��, os�czy� dobrze z t�uszczu na papierowym r�czniku.Wok oczy�ci�, rozgrza� 1 �y�k� oleju, usma�y� mieszaj�c czosnek, cebul�, grzyby (ok. 30 s). Doda� mi�so sma�y� klejne 30 s. Zsun�� wszystko na brzeg woka w �rodek wla� sos i miesza� do zg�stnienia. Po��czy� mi�so i warzywa z sosem.Przed serwowaniem u�o�y� makaron na p�misku a na nim po�o�y� mi�so z sosem. [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • psp5.opx.pl